Quality driven,
family owned & dedicated

Ontdek meer Contacteer ons

nl

Our family tree is made of metal

Positionering

Vandaag is Breetec een belangrijke globale speler in de sector van breather valves, mechanische projecten en het onderhouden van complexe technische installaties. We zijn wereldwijd actief, op de vijf continenten. We werken in rvs, aluminium en staal met oog voor een hoge afwerkingskwaliteit.

Visie

Kennis is kracht. Aan die kennis wordt ononderbroken gewerkt. Breetec heeft hoog opgeleide ingenieurs en specialisten in diverse disciplines in dienst. Onze kennis vormt de basis voor onze aanpak en geeft ons de capaciteit om totaaloplossingen uit te werken. Onze klanten kunnen op ons rekenen.

Missie

U vraagt A. We leveren A, en misschien ook B. Breetec kijkt altijd verder dan de concrete vraag en legt de lat hoger. Met oog voor het totaalplaatje zorgen we waar mogelijk voor (proces)verbetering.

Bedrijfswaarden

Breetec voert een actief veiligheidsbeleid om zo de risico’s op de werkvloer te minimaliseren. We hebben een VCA-attest sinds 1998.
Dankzij continue evaluatie verbeteren we voortdurend de kwaliteit van onze diensten en producten, én de relaties met onze klanten. Dat leverde ons zowel een ISO 9001-certificaat op als een CE-certificaat volgens EN 1090.
Via diverse bijscholingen, workshops en gespecialiseerde opleidingen houden wij ons team op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

We are
metal experts …

Onze inbreng gaat veel verder dan louter de technische uitvoering. Het eigen ontwerp van een ademventiel gaf Breetec begin de jaren 1980 een vliegende start. Die creatieve aanpak vormt nog altijd ons DNA. Breetec beheerst elk facet dat aan het atelierwerk voorafgaat: voorstudie, conceptstudie, 3D-model, werkhuistekeningen, CE-certificering… We luisteren naar uw specifieke behoeften en denken vanuit onze ervaring mee aan mogelijke oplossingen.

Breetec heeft een uitstekende reputatie wat betreft de productie van mechanische constructies in rvs, aluminium of koolstofstaal. In onze moderne en professioneel uitgeruste werkplaatsen kunnen we constructies en silo’s tot 12 meter hoogte maken. Voor maatwerk, fittings en flenzen, uitdraagsystemen, filterbehuizingen voor de industrie, transportbanden en -schroeven… hanteren we vanzelfsprekend de hoogste kwaliteitsnormen.

Dankzij de regelmatige controles van uw machinepark, elektrische en mechanische installaties door onze vakmensen blijft u mogelijke problemen een stap voor. Onze onderhoudscontracten stellen we af op uw behoeften. Service is bij ons een basisbegrip én een volwaardige business unit. Breetec Valve Services houdt onze ademventielen up-to-date en operationeel, waar ook ter wereld.

Historiek

Breetec heeft vandaag nog altijd de innovatieve aanpak en flexibele ondernemerszin van de beginjaren. Het werd in 1981 opgericht en leverde als ingenieursbureau diensten voor klanten uit uiteenlopende sectoren. De ontwikkeling in die beginjaren van ons eerste eigen product – het Breetec veiligheidsventiel voor silo’s – was een technisch schot in de roos en leidde tot de pijlers waarop de onderneming vandaag in hoofdzaak haar expansie vorm geeft.

Blijf verbonden

@breetec