Breather
Valves

Ontdek meer Contacteer ons

nl

Ademventielen van A tot Z bij Breetec

Breetec beschikt over een uitgebreid gamma van standaardademventielen en ontwerpt daarnaast vele ventielen op maat en aangepast aan de specificaties van het gebruik. Breetec beheerst alle aspecten van het proces in eigen huis, van het ontwerp en de gedetailleerde engineering tot de eigenlijke productie. Alle door Breetec geproduceerde ventielen worden getest op een testbank.

De ademventielen van Breetec worden wereldwijd gebruikt door vooraanstaande bedrijven in de industrie, onder meer in chemie, voeding, kunststofverwerking en biogas.

Werking

Overdrukventiel
Zodra de ingestelde druk wordt bereikt, wordt het gewicht omhooggeduwd. Er ontsnapt gas of lucht in de atmosfeer. De druk in de tank of silo daalt, het gewicht daalt en het ventiel sluit automatisch.

Onderdrukventiel
Werkt volgens hetzelfde principe. Zodra de ingestelde druk voor het vacuüm wordt bereikt, wordt het gewicht door de atmosferische druk omhooggeduwd. Er stroomt lucht in de silo of tank, de druk stijgt en het ventiel sluit automatisch.

Over- en onderdrukventiel gecombineerd
Het overdrukventiel wordt bovenop het onderdrukventiel gemonteerd. De werking van beide ventielen is dezelfde als hiernaast beschreven.

 

Ademventielen types

Breetec is de eerste producent van ademventielen voor silo’s. De unieke eigenschap van de ademventielen van Breetec is dat er geen vaste stof in de behuizing van het ventiel kan ophopen, zoals poeders en granulaten, die mee omhooggeblazen worden bij het pneumatisch vullen van de silo. De vaste stoffen vallen altijd terug in de silo en het Breetec-ventiel blijft zuiver.
De ademventielen van Breetec voor de biogassector onderscheiden zich door hun hoge betrouwbaarheid, vorstbestendigheid en de conformiteit aan alle geldende normen. Ze komen helemaal tegemoet aan enkele technische problemen waar de sector al lang mee kampt. Daardoor zijn ze uiteindelijk goedkoper en veiliger in gebruik. Dat is een grote stap vooruit vergeleken met de nog steeds gebruikte, goedkopere ventielen op basis van water. Water kan verdampen en vloeit weg telkens als de klep opent.
Het standaardgamma van Breetec bestaat uit basiselementen die modulair worden gecombineerd. Zo wordt het basistype overdrukklep 1411 gecombineerd met de onderdrukklep 1412R tot een over-/onderdrukventiel type 1413R. De 1111-reeks van overdruk-ademventielen heeft een zijuitgang die het mogelijk maakt om gevaarlijke of schadelijke gassen af te voeren in een gesloten systeem. Deze modellen worden vaak op tanks en silo’s gemonteerd in een binnenopstelling. De 1111-reeks wordt gecombineerd met een onderdrukklep uit de 1412R-reeks tot een over-/onderdrukventiel type 1113R.

Ademventielen

Type 1513

Type 1113R

Type 1413R

Type 1412R

Type 1111

Type 1411

Type 1513

De 1513-reeks van over-/onderdruk-ademventielen wordt voornamelijk ingezet voor de drukregeling van waterzuiveringsinstallaties en zal zowel bij te hoge overdruk als onderdruk in de tank in werking treden. Met dit model kunnen schadelijke stoffen die in de tank aanwezig zijn via de aangesloten schouw snel en efficiënt afgevoerd worden. Daardoor is dit type ventiel geschikt voor een binnenopstelling.

Meer informatie

Type 1113R

De 1113R-reeks van over-/onderdruk-ademventielen wordt voornamelijk op tanks en silo’s gemonteerd en zal zowel bij te hoge overdruk als onderdruk in de tank of silo in werking treden. Kenmerkend aan dit model is de zijuitgang, waardoor schadelijke gassen kunnen afgevoerd worden in een gesloten systeem. Dat maakt dit ventiel zeer geschikt voor een binnenopstelling of op waterzuiveringstanks.

Meer informatie

Type 1413R

De 1413R-reeks van over-/onderdruk-ademventielen wordt voornamelijk op tanks en silo’s gemonteerd en zal zowel bij te hoge overdruk als onderdruk in de tank of silo in werking treden. Dit ventiel is erg geschikt voor een buitenopstelling en wordt als standaardmodel op silo’s toegepast.

Meer informatie

Type 1412R

De 1412R-reeks van onderdruk-ademventielen wordt voornamelijk op tanks en silo’s gemonteerd en zal bij te hoge onderdruk in de tank of silo in werking treden. Kenmerkend aan dit model van ademventiel is het onderdrukhuis dat recht boven de flensaansluiting staat. 

Meer informatie

Type 1111

De 1111-reeks van overdruk-ademventielen wordt voornamelijk op tanks en silo’s gemonteerd en zal bij te hoge overdruk in de tank of silo in werking treden. Kenmerkend aan dit model is de zijuitgang, waardoor schadelijke gassen kunnen afgevoerd worden in een gesloten systeem. Dat maakt dit ventiel zeer geschikt voor een binnenopstelling of op waterzuiveringstanks.

Meer informatie

Type 1411

De 1411-reeks van overdruk-ademventielen wordt voornamelijk op tanks en silo’s gemonteerd en zal bij te hoge overdruk in de tank of silo in werking treden. 

Meer informatie

Opties

Het standaardgamma van Breetec bestaat uit zes elementen die in combinatie kunnen gemonteerd worden voor tal van mogelijke overdruk- en onderdruksituaties. Ze kunnen geleverd worden met drie opties: een vogelnet, aarding en naderingsschakelaar. Bij extreme weersomstandigheden kunnen de ademventielen ook nog optioneel geïsoleerd en verwarmd worden.

Vogelnet

Vogelnet

Naderingsschakelaar

Naderingsschakelaar

‘Atex’

‘Atex’

Voordelen